• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна стикається із скороченням поголів'я корів
    Опубликовано: 2023-10-24 15:03:35

    Поголів'я корів в Україні продовжує стрімко скорочуватися через багатофакторну ситуацію, що включає втрату тварин під час військових конфліктів та обмежений доступ до корів на тимчасово окупованих територіях. Спілка молочних підприємств України висловила серйозну стурбованість щодо цього питання.

    За прогнозами фахівців, до кінця 2023 року кількість корів в Україні скоротиться до рівня, що становитиме лише 58% від обсягів, зафіксованих на кінець 2015 року.

    Представники Спілки молочних підприємств України вказують, що відновлення поголів'я корів відбуватиметься дуже повільно. Зниження виробничих обсягів у секторі молочного скотарства, який має стратегічне значення для галузі тваринництва, призводить до загрози продовольчій безпеці країни, зокрема, що стосується постачання молочної продукції населенню. З метою запобігання погіршенню ситуації, експерти вважають, що необхідно збільшити державну підтримку та обсяги фінансування в цій галузі.

    За даними Міністерства аграрної політики та продовольства, у 2023 році спостерігається помітне скорочення виробництва молока. Протягом 2022 року обсяги виробництва молока зменшилися на майже один мільйон тонн, і згідно з прогнозами на 2023 рік очікується додаткове скорочення на рівні 300-400 тисяч тонн. Однак в індустріальному секторі передбачається певне зростання на рівні 100-150 тисяч тонн. Ці показники свідчать про те, що, незважаючи на значні виклики, сектор молочного скотарства продовжує розвиватися.

    Ситуація із скороченням поголів'я корів стала серйозним викликом для української галузі молочного скотарства. Важливо приділити належну увагу цьому питанню та вжити заходи для підтримки та стимулювання виробництва молока в Україні.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.