• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аграрії України посіяли майже 3,7 млн гектарів озимих культур
    Опубликовано: 2023-10-11 14:03:04

    Аграрії України активно проводять роботу з посіву озимих культур, займаючись сівбою на площі практично 3,7 мільйонів гектарів, охоплюючи всі регіони країни.

    За даними відомств, наразі сівба озимих зернових культур вже завершена на площі 2 583 тисяч гектарів. Пшениця займає лідерське положення, була посіяна на площі 2 352 тисяч гектарів, ячмінь - на 171 тисячі гектарів, жито - на 60 тисячах гектарів.

    За результатами досліджень відомо, що найвищий відсоток виконання плану сівби озимих зернових культур зафіксований у Сумській області, де аграрії засіяли 97% площі, яка була запланована для сівби. Дніпропетровська область стала лідером у посіві пшениці, на площі 271,3 тисяч гектарів. Щодо посіву ячменю, Миколаївська область очолює рейтинг з показником 25 тисяч гектарів, а щодо посіву жита - перше місце займає Волинська область з площею в 13 тисяч гектарів.

    За останній тиждень було посіяно додаткові 680 тисяч гектарів озимих зернових культур.

    Сільгосптоваровиробники з усіх областей України завершують сівбу озимого ріпаку, на яку вже витрачено 1 111 тисяч гектарів. Лідерами в посівах озимого ріпаку є Дніпропетровська область з площею 117,3 тисяч гектарів та Одеська область, де було посіяно 103,6 тисячі гектарів.

    Лише за останній тиждень вдалося посіяти ще 24 тисячі гектарів озимого ріпаку, підкреслюючи важливість цієї культури в сільському господарстві України.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.