• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Різке подорожчання тепличних томатів в Україні: Які ціни та причини
    Опубликовано: 2023-10-02 12:09:53

    На цьому тижні ціни на тепличні томати в Україні знову значно підвищилися. Зараз українські сільгосппродавці готові віддавати цей овоч за цінами від 45 до 65 гривень за кілограм.

    Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

    Вони відзначають, що українські господарства практично щодня підвищують ціни на тепличні томати.

    Зазначається, що різке зростання цін на цей овоч на українському ринку має кілька причин.

    По-перше, збільшення цін викликане помітним зменшенням пропозиції цього продукту на ринку через погіршення умов у тепличних господарствах через похолодання. Також підвищення цін пов'язане із зростанням витрат на вирощування тепличних овочів.

    Наразі представники українських тепличних господарств готові продавати томати за цінами від 45 до 65 гривень за кілограм, що в середньому на 36% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

    "Як зазначають самі виробники, підвищення цін у цьому сегменті обумовлене насамперед зростанням попиту на фоні скорочення пропозиції томатів: падіння середньодобових температур мало негативний вплив на процес дозрівання тепличних продуктів, через що збір у господарствах різко скоротився", - підкреслюють аналітики.

    Вони додають, що, незважаючи на різке підвищення цін на тепличні томати, ціни на цей продукт в Україні на сьогодні в середньому залишаються на 10% нижчими, ніж в аналогічний період минулого року.

    "Однак гравці ринку не виключають подальшого зростання цін у цьому сегменті при збереженні поточних темпів збуту тепличних томатів", - прогнозують аналітики.

    Зазначимо, що на ринку України також почала зростати ціна на цибулю. Наразі українські фермери готові віддавати цей овоч за цінами від 9 до 15 гривень за кілограм.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.