• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • CBOT. Ринки сої та кукурудзи росли слідом за нафтою
    Опубликовано: 2023-09-29 14:24:43

    “Я думаю, що це багато в чому пов’язане зі зростанням енергетики”, – сказав Марк Содерберг, старший аналітик сільськогосподарських ринків компанії ADM Investor Services у Чикаго. Ціни на нафту зросли на 3% до найвищого рівня 2023 року, повідомляє Рейтер.

    Содерберг додав, що зростаючі ціни на енергоносії також призвели до зростання ф’ючерсів на соєву олію, які зросли приблизно на 0,9% у середу, тоді як ф’ючерси на соєвий шрот упали майже на 0,9%.

    “У соєвому комплексі олія взяла на себе лідерство”, – сказав він.

    Нафта подорожчала на 3% через різке скорочення запасів сирої нафти в США, що посилює побоювання щодо пропозиції

    Якщо не рахувати вагань на енергетичних ринках, Содерберг заявив, що ф’ючерси на кукурудзу і соєві боби мало що можуть змінити напередодні звіту Міністерства сільського господарства США про внутрішні запаси зерна, який уважно відстежується, який має вийти в п’ятницю.

    “Це трохи технічна угода”, – сказав Джо Девіс, директор з продажу сировинних товарів у Futures International у Чикаго.

    Листопадові ф’ючерси на соєві боби CBOT виросли на 1/2 цента до $13,03-1/4 за бушель, що трохи нижче за 100-денну ковзну середню, технічного рівня, який олійні культури неодноразово тестували з того часу, як опустилися нижче цієї позначки 21 вересня .

    Ф’ючерси на кукурудзу в Чикаго виросли в середу, відновившись після втрат вдень раніше, оскільки сировина для етанолу отримала підтримку від зростання цін на енергоносії, що також призвело до зростання ф’ючерсів на соєву олію, кажуть аналітики.

    Ф’ючерси на пшеницю впали на товарній біржі Чикаго, а ф’ючерси на тверду червону озиму пшеницю KC досягли дворічного мінімуму.

    Найактивніший контракт на кукурудзу CBOT піднявся на 3-1/2 цента до $4,83-1/4 за бушель, піднявшись у якийсь момент до $4,86-3/4, найвищої ціни з 12 вересня. Ф’ючерси на кукурудзу зросли приблизно 3% з 18 вересня, коли вони досягли найнижчої позначки з грудня 2020 року.

    Пшениця CBOT впала на 9-1/2 цента до $5,79-1/2 за бушель, оскільки трейдери заявили, що болгарське та румунське зерно переоцінило російські пропозиції на тендері на єгипетську пшеницю.

    Найактивніший контракт KC на тверду червону пшеницю озиму впав до дворічного мінімуму і закрився на 16 центів за ціною $6,94-1/2 за бушель. Грудневі ціни на яру пшеницю у Міннеаполісі зупинилися на мінімумі за весь термін дії контракту.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.