• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Марокко покладається на імпорт пшениці з ЄС та Канади
    Опубликовано: 2023-09-29 12:19:23

    Відповідно до звіту Глобальної сільськогосподарської інформаційної мережі Служби іноземних сільськогосподарських послуг (FAS) Міністерства сільського господарства США, Європейський Союз і Канада були головними експортерами пшениці в Марокко в 2022-23 маркетинговому році, повідомляє World-grain.

    Звіт показав, що ЄС — головним чином Франція — поставив 5 млн тонн з 6,2 млн тонн імпортованої Марокко пшениці, тоді як Канада експортувала трохи більше 1 млн тонн.

    У відповідь на різке зростання цін на пшеницю марокканський уряд у червні запровадив програму підтримки імпорту 2,5 млн тонн м’якої пшениці. Ініціатива спрямована на підтримку імпортерів шляхом покриття різниці між вартістю пшениці та базовою імпортною ціною в $263 за тонну.

    У FAS повідомили, що, за даними торгового джерела, до кінця вересня очікується надходження двох партій м’якої пшениці загальною кількістю близько 100 тис. тонн. Однак імпортери стикаються з труднощами з оплатою, оскільки європейські банки не хочуть підтримувати ці поставки через логістичні проблеми та пов’язані з цим ризики.

    Виробництво пшениці в Марокко в 2022-2023 роках оцінюється FAS на рівні 2,5 млн тонн, яка прогнозує аналогічне виробництво в 2023-24 роках на рівні 2,55 мільйона.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.