• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціна на соняшник очікується досягнути піку наприкінці січня: експерт
    Опубликовано: 2023-09-27 17:05:01

    За словами фахівця Вадима Стоцького, ціна на соняшник буде зростати, досягаючи свого максимуму наприкінці січня або на початку лютого.

    Якщо у фермерів є можливість зберігати цю культуру, варто вагатися перед продажем. Цю думку висловив директор господарства "Агро-Ритм" Вадим Стоцький під час інтерв'ю на YouTube каналі. За словами Стоцького, фермери, які володіють як пшеницею, так і соняшником, планують продавати саме олійний соняшник, і це може бути не найкращим рішенням.

    "Пшениця не має потенціалу для зростання ціни. Наразі її продають за 4 тисячі гривень за тонну. Навіть якщо відкриють порти, ціна може піднятися максимум до 6,5 тисяч гривень за тонну. А щодо соняшника, який має потенціал зростання ціни? Коли розпочнеться активний збір та водночас порти залишаться закритими і Європа не буде його імпортувати, залишаються лише Ізмаїл і Рені, а також власні обробники.

    Але, звісно, аграріям потрібні оборотні кошти, і це може призвести до надмірної пропозиції та штучного зниження цін. Практика показує, що в вересні-жовтні ціна на соняшник досягає найнижчих показників. Наразі вона складає 8 тисяч гривень за тонну", - пояснив експерт.

    Попри це, він підкреслив, що ціна на соняшник буде зростати, навіть якщо порти залишаться закритими. "Якщо ми подивимося на ф'ючерси на січень та лютий, то щодня вони укладають контракти за вищими цінами.

    Таким чином, соняшник буде зростати. Якщо є можливість його зберегти, не варто його продавати зараз за 8 гривень. Ціна на соняшник буде поступово підніматися до Нового Року і досягне свого піку наприкінці січня чи на початку лютого", - додав Вадим Стоцький.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.