• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Австралія зазнає великих труднощів із виробництвом зерна
    Опубликовано: 2023-09-25 15:28:31

    Австралія, другий за величиною експортер пшениці у світі, готується до значного зниження прогнозу виробництва пшениці на сезон 2023/24. у зв’язку з тим, що погодна модель Ель-Ніньйо провокує посушливі умови, що позначається на врожайності.

    Коригування прогнозу призведе до скорочення світових поставок пшениці, які й без того зазнають труднощів через низькі врожаї в країнах-експортерах.

    Австралія є ключовим постачальником таких великих покупців, як Китай, Індонезія та Японія, маючи вирішальне значення на світовому ринку пшениці. Посилення явища Ель-Ніньйо призвело до тривалої посухи після і так рекордно теплої зими.

    Явище Ель-Ніньо і спричинена ним посуха становлять серйозну загрозу для виробників продовольства у всій Азії. Австралійська пшениця, а також виробництво пальмової олії та рису в Південно-Східній Азії особливо вразливі перед цими кліматичними викликами.

    У сільськогосподарській брокерській компанії IKON Commodities заявили, що порівняно з минулим роком урожай буде меншим ніж на 10 млн тонн, охарактеризувавши це як «суттєві втрати».

    Експерти ринку та трейдери очікують, що Австралійське бюро економіки та науки про сільське господарство та ресурси (Abares) перегляне свій початковий прогноз червневого виробництва у 26,2 млн т у бік зниження приблизно на 1 млн тонн. Цей прогноз відповідає зниженню виробництва на 34% порівняно з попереднім роком.

    Перегляд прогнозу у бік зниження стався на тлі трьох років поспіль рекордних урожаїв в Австралії завдяки сильним опадам.

    Згідно аналізу Reuters, несприятливі погодні умови можуть призвести до того, що світові запаси пшениці в основних експортерів досягнуть найнижчого рівня за більш ніж десятиліття. Ця тенденція збігається з тим, що Канада, четвертий за величиною експортер пшениці у світі, нещодавно оголосила про скорочення виробництва через посушливу погоду.

    Аргентинські посіви також страждають від несприятливих погодних умов, а зливи завадили виробництву пшениці в Китаї.

    Один із сінгапурських трейдерів, який постачає австралійську пшеницю імпортерам в Азії, заявив, що врожай в Австралії, швидше за все, не перевищить 25 млн тонн, оскільки погода була спекотною та сухою, особливо на східному узбережжі та в деяких районах Західної Австралії.

    Цього року світові ціни на пшеницю знизилися на 25%, насамперед через високі обсяги пропозиції з боку Росії.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.