• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 5 країн Східної Європи відкинули план Києва щодо обмеження експорту української агропродукції, – польські ЗМІ
    Опубликовано: 2023-09-20 13:53:55

    Польща, Угорщина, Словаччина, Болгарія та Румунія відкинули план України щодо обмеження агроекспорту, який мав би замінити заборону від Єврокомісії. Про це повідомляє PAP.

    Згідно з пропозицією Києва, за даними агенції, Міністерство економіки України самостійно ухвалюватиме рішення про надання дозволів на експорт зерна до ЄС, зокрема й п’яти східних краї-членів, навіть якщо вони виступатимуть проти таких дозволів.

    Водночас Україна пропонує проводити консультації з країнами ЄС та Європейською комісією щодо дозволів на експорт, але, “незалежно від результатів консультацій, остаточне рішення залишатиметься за Києвом”, пише PAP.

    На зустрічі в Брюсселі постійний представник Польщі в ЄС Анджей Садось розкритикував українську пропозицію, яка, на думку Варшави, не вирішує питання контролю та обмеження притоку українського зерна.

    Джерело в ЄС повідомило PAP, що решта п’ятірки також виступила проти пропозиції України.

    Як повідомлялося, 15 вересня Європейська комісія відмовилася продовжувати дію тимчасової заборони на імпорт українських пшениці, кукурудзи, насіння соняшнику та ріпаку до п’яти сусідніх з Україною країн ЄС.

    Після цього Польща ввела власну заборону. Так само вчинили Угорщина та Словаччина.

    У травні 2023 року Єврокомісія заборонила імпорт пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику з України до Болгарії, Угорщини, Польщі, Словаччини та Румунії за наполяганням цих країн. 5 червня дію заборони було продовжено до 15 вересня 2023 року. 

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.