• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В ЄС очікується зростання врожаю бобових культур на 5% цього року
    Опубликовано: 2023-09-19 11:49:22

    Виробництво бобових культур у Євросоюзі 2023 року може збільшитися на 5% порівняно з попереднім роком, до 6,3 млн тонн, найбільший приріст очікується по гороху та сої, повідомляє Союз сприяння вирощуванню олійних та зернових культур (UFOP) із посиланням на Єврокомісію.

    Цьогорічний врожай також може перевищити середній показник за останні 5 років.

    Зокрема, врожай гороху збільшиться на 11% рік до року, до 2,1 млн. тонн, завдяки розширенню посівних площ та очікуваному збільшенню врожайності.

    Збір соєвих бобів, на які припадає 44% від загального виробництва бобових, може зрости на 14% і досягти 2,3 млн. тонн, незважаючи на скорочення посівних площ на 99 тис. га цього року.

    Урожай квасолі в Євросоюзі цього року, за оцінками, скоротиться на 8%, до 1,2 млн. тонн. Найбільше скорочення прогнозується у сегменті виробництва люпину — на 26% у річному вираженні, до 332 тис. тонн, через зниження врожайності цього сезону.

    При цьому звертає увагу UFOP, посівні площі та виробництво зернобобових мають тенденцію до збільшення, що вказує на зацікавленість аграріїв у відкритті нових ринків та формуванні стійких систем сівозмін.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.