• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Спад цін на сою: Проблеми та перспективи
    Опубликовано: 2023-09-19 18:08:47

    Українські переробники стикаються з різким зниженням закупівельних цін на соїні боби через значне збільшення постачань нового врожаю сировини. Інформацію про це повідомляє ІА «АПК-Інформ».

    Зараз переважна більшість переробних компаній скаржаться на якість надходящої сої, особливо на те, що вони отримують низькопротеїнові соєві боби. Через це деякі компанії навіть відмовляються від закупівлі сої 2023 року. Однак, оскільки запаси сої минулого врожаю вже вичерпалися, переробники, яким необхідно терміново поповнити запаси для виконання контрактних зобов'язань, все ж закуповують невеликі партії сировини.

    Погіршення якості сої є фактором, який підтримує ціни на цю культуру. Проте, надмірна пропозиція на ринку наразі виграє над попитом і сильно впливає на ціни.

    Порівнюючи ціни на соїні боби врожаю 2023 року з минулорічними, які досягали 18300-21000 гривень за тонну в кінці сезону, цьогорічні ціни на сою фіксуються переважно в діапазоні 13000-14500 гривень за тонну.

    Незважаючи на це зниження, соя залишається найдорожчою серед трьох основних олійних культур в Україні, але очікувана збільшена пропозиція буде одним із основних факторів, що впливають на ціни.

    У цьому сезоні очікується рекордний врожай сої в Україні, оскільки посівна площа цієї культури збільшилася до шестирічного максимуму. Варто відзначити, що сприятлива суха погода сприяє активному просуванню збирання урожаю по всій країні, і проблеми з високою вологістю, які виникали минулого року, наразі не спостерігаються. Це може сприяти тим, хто планує утримувати запаси, в разі значного зниження цін.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.