• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Японія вперше за три роки знизить відпускні ціни на пшеницю, що імпортується
    Опубликовано: 2023-09-15 15:33:11

    З жовтня ціна за 1 тонну пшениці становитиме $460

    Уряд Японії вперше за три роки знизить більш ніж на 10% відпускну ціну на пшеницю, яку він імпортує та потім продає підприємствам, на тлі стабілізації світового ринку. Про це повідомило міністерство лісового та рибного господарства країни.

    Зазначається, що з жовтня ціна за 1 тонну пшениці становитиме 68,2 тис. ієн ($460), що на 11,1% нижче, ніж середня ціна за період із квітня по вересень.

    Як зазначає газета Nikkei, Японія імпортує близько 80% всього обсягу пшениці, необхідного для забезпечення споживачів. Уряд переглядає відпускну ціну на п’ять сортів зерна у квітні та жовтні на основі світових цін, курсів валют та інших факторів.

    Світові ціни на пшеницю досягли рекордного рівня близько $14 за бушель у березні 2022 року після вторгнення військ рф до України. З того часу ціни впали приблизно на 60%.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.