• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Польща остаточно вирішила не відкривати кордони для імпорту українського зерна — Моравецький
    Опубликовано: 2023-09-12 15:05:13

    Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що кордони Польщі не відкриються для імпорту українського зерна.

    Про це він повідомив в соцмережі X.

    «Польща не дозволить затопити нас українським зерном. Незалежно від того, яким буде рішення чиновників Брюсселя, ми не відкриємо наші кордони», — йдеться в заяві прем'єра.

    Він додав, що «коли доводиться боротися за польські інтереси, тільки уряд Права і Справедливості гарантує, що інтереси наших фермерів будуть захищені». 

    Зараз Євросоюз визначається з тим, чи зберігати для Польщі та інших сусідів України тимчасову заборону на імпорт чотирьох товарів.

    «Я вам скажу, чим це закінчиться: ми не відкриємо кордон. Вони повинні це враховувати, тому що тільки полякам вирішувати, як повинні виглядати справи у нашому власному домі», — сказав він.

    В свою чергу міністр сільського господарства Роберт Телус повідомив, що Польща сьогодні ухвалить постанову про продовження заборони на імпорт українського зерна.

    «Ми не діємо проти когось, але нам потрібно розвивати інструменти на майбутнє», — сказав він.

    За словами Телуса, транзит зерна з України Польща блокувати не буде. У лютому з Польщі виїхало 112 тис. т українського зерна та кукурудзи. У березні було 120 тис. т, а в червні — 260 тис. т. 

    Як повідомлялося раніше, Україна може подати позов проти Брюсселю і країн-членів ЄС до Світової організації торгівлі, якщо вони цього місяця не знімуть обмеження на імпорт її сільськогосподарської продукції пʼяти країн блоку.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.