• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Індії необхідно терміново скасувати податок на імпорт пшениці, щоб збільшити постачання
    Опубликовано: 2023-09-10 14:38:32

    Індійській владі необхідно негайно скасувати 40% податок на імпорт пшениці, щоб збільшити закупівлю зерна за кордоном і чинити тиск на місцеві ціни, заявив у четвер голова провідного галузевого органу.

    За його словами, як тільки уряд скасує 40% податку на пшеницю, борошномельні підприємства та приватні торговці зможуть імпортувати від 2 до 3 мільйонів тонн зерна.

    На початку серпня ціни на пшеницю в Індії зросли до найвищого рівня за останні 6 місяців.

    Як зазначається, запаси пшениці в Індії станом на 1 серпня оцінювалися в 28,3 млн тонн, що вище за торішні 26,6 млн тонн, але нижче за середній показник для зазначеного періоду за останні 10 років (35,3 млн тонн). Згідно з різними оцінками торгівлі, Індії потрібно імпортувати від 3 до 4 млн. тонн пшениці, щоб покрити дефіцит зернової на внутрішньому ринку.

    «Якщо уряд скасує мито, борошномельні заводи в Південній Індії, особливо в Таміл Наду та Кералі, негайно почнуть імпортувати чорноморську пшеницю. Це збільшить запаси та зменшить дефіцит до наступного врожаю», – зазначив представник галузі.

    Чорноморська пшениця може бути доступна за ціною 280-290 доларів за тонну, включаючи вартість, страхування та фрахт, що майже на 40 доларів за тонну дешевше, ніж конкуруючі поставки від інших провідних виробників.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.