• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Китай почав активніше імпортувати олійні в 2022/23 МР
    Опубликовано: 2023-09-06 18:49:24

    Китай імпортував практично 92 млн тонн олійних культур з жовтня 2022 по липень 2023 року – це на 14% вище за рівень в аналогічний період минулого сезону. Такі дані оприлюднили спеціалісти гамбурзької аналітичної агенції OilWorld (Німеччина) у своєму звіті.

    Зазначається, що основна частка в структурі закупівель припадає на соєві боби – приблизно 92% або 84,35 млн тонн (+7,63 млн тонн за рік). Крім того, за 10 місяців п.р. помітно зросли й обсяги імпорту ріпаку – на 3,09 млн тонн, до 4,62 млн тонн.

    «Активнішим у порівнянні з попереднім роком закупівлям сприяє високе внутрішнє споживання рослинних олій і шротів, – пояснюють експерти. – Зокрема, за останні місяці різко зросла переробка ріпаку та каноли».

    Також, за даними OilWorld (Німеччина), ввезення всіх видів олійних насіння в КНР у липні склало 10,16 млн тонн (10,97 млн тонн у червні), в т.ч. 9,73 млн. тонн сої.

    «Важливо зазначити, що через повені в провінціях Хейлунцзян, Цзилінь та Ляонь деякі посіви були пошкоджені, що також може підвищити попит імпортерів як на олійні, так і на зернові культури», – резюмували в німецькій агенції.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.