• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на соняшникову олію поки лишаються на рівні 910 $/т
    Опубликовано: 2023-09-06 17:47:44

    На тлі збільшення запасів пальмової олії в Малайзії та зниження цін на соєву олію листопадові ф’ючерси на пальмову олію на біржі Bursa з понеділка впали на 3,6% до 3901 рінггитів/т або 837 $/т (-0,7% за тиждень).

    Їх не підтримало навіть збільшення імпорту пальмової олії до Індії, який у серпні сягнув 9-місячного максимуму – 1,12 млн т у порівнянні з 1,09 млн т у липні. Напередодні сезону фестивалів імпортери активізували закупівлі, тому Індія збільшила імпорт рослинних олій у порівнянні з липнем на 5% до рекордних 1,85 млн т, зокрема соняшникової – на 11,5% до 7-місячного максимуму – 365 тис т, а соєвої – на 3,7% до 355 тис т.

    На тлі збільшення цінового спреду між пальмовою та соняшниковою і соєвою оліями переробники продовжать нарощувати закупівлі пальмової олії в очікуванні активного попиту в період фестивалів.

    За даними Solvent Extractors’ Association of India (SEA), у 2021/22 МР середній щомісячний імпорт рослинних олій до Індії складав 1,17 млн т. Збільшення попиту з боку основного світового імпортера рослинних олій може призвести до скорочення запасів пальмової олії в Індонезії та Малайзії, що сприятиме зростанню цін на неї.

    Наприкінці серпня запаси пальмової олії в Малайзії сягнуть 6-місячного максимуму 1,89 млн т, оскільки виробництво виросло більше, ніж експорт.

    Спекулятивне подорожчання нафти підтримає ціни на рослинні олії, але скорочення попиту на нафту з боку Індії та Китаю обмежить зростання котирувань.

    Грудневі ф’ючерси на соєву олію на біржі в Чикаго вчора впали на 0,7% до 1383 $/т (-1% за тиждень, +4,6% за місяць), незважаючи на погіршення стану посівів сої у США.

    Ціни на соняшникову олію з доставкою покупцям протягом тижня лишаються на рівні 910 $/т, але наближення збирання соняшника на ті підвищення прогнозів урожаю в Україні та рф незабаром призведе до сезонного падіння цін, особливо на українську олію, експорт якої через глибоководні порти все ще заблокований.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.