• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна готується до експорту пшениці: прогнози Мінагрополітики
    Опубликовано: 2023-08-25 11:04:14

    Україна очікується зберегти стабільний обсяг пшеничного експорту в найближчому маркетинговому році 2023/2024, несмотря на скорочення площ під сільськогосподарськими культурами через окупацію та інші складнощі, пов'язані зі змінами у виробничих процесах.

    Про це повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства України. Міністр аграрної політики та продовольства, Микола Сольський, під час ефіру марафону "Єдині новини", поділився прогнозами щодо пшеничного врожаю та його можливого впливу на експорт країни.

    Варто зауважити, що нещодавній марафон "Єдині новини" став важливою платформою для міністра Сольського, де він надав важливі рекомендації та прогнози щодо розвитку сільського господарства України.

    За його словами, урожай сільськогосподарських культур в поточному маркетинговому році буде значно меншим, ніж у минулому, через скорочення виробничих площ на 20%. Однак завдяки сприятливим погодним умовам та відсутності різких коливань температури, аграріям вдасться зібрати пшеницю та інші культури не менше, ніж у попередньому сезоні.

    Міністр також підкреслив, що завдяки благоприятним умовам, таким як вологе літо та стабільні температури, вдається отримувати суттєво більший урожай з менших площ. Він зазначив, що українські фермери мали деякі труднощі, економізуючи на насінні, гербіцидах та добривах, але сприятлива погода компенсувала ці обмеження.

    Важливо відзначити, що обсяг пшениці для експорту в Україні у маркетинговому році 2023/2024 очікується не менше, ніж у минулому сезоні. Це означає, що Україна продовжить бути важливим гравцем на світовому ринку пшениці та продовжить вивозити цей стратегічний сільськогосподарський продукт.

    На завершення свого виступу, міністр Сольський підкреслив, що розвиток сільського господарства є важливою галуззю української економіки. У середньому сільське господарство приносить приблизно 2 мільярди доларів США щомісяця, з початку нормальної роботи "зернового коридору".

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.