• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Італія є найбільшим імпортером сербської пшениці
    Опубликовано: 2023-08-18 14:51:06

    Минулого місяця Сербія експортувала 31 тис. тонн пшениці до Італії, повідомляє Асоціація Žitounija.

    «Інші обсяги експортувалися до Албанії, Македонії та Боснії та Герцеговини. У період з липня 2022 року по червень 2023 року Італія була головним покупцем нашої пшениці», – каже Здравко Шаятович, президент Асоціації.

    За перший місяць поточного господарського року виробники борошна експортували майже 16 тис. тонн, що приблизно на 20% перевищує середньомісячний показник минулого року. За словами Шаятовича, можливою причиною збільшення експорту є те, що деякі країни мали нижчу врожайність, але також дещо нижчі ціни на ринку. Середня експортна ціна борошна в липні становила трохи більше 280 євро за тонну.

    «Це було досить дешево, але пшениця теж була дешевою. Я думаю, що ціни на пшеницю і борошно потихеньку підуть вгору. Геополітичні чинники суттєво впливають на ціну зерна, що нас влаштовує як країну-експортера», – сказав Шаятович.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.