• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експорт українського зерна через польські порти зріс вдвічі, в країні планують будувати агропорти
    Опубликовано: 2023-08-09 15:03:24

    Польща закликала Європейський Союз допомогти збільшити пропускну спроможність портів, щоб дозволити більше українських поставок зерна через Балтійське море.

    Про це пише Bloomberg.

    За словами міністра сільського господарства Польщі Роберта Телюса, експорт українських зернових через польські порти в червні зріс до 260 тис. т. Це більш ніж вдвічі перевищує показник за аналогічний період минулого року. Ймовірно, цей показник буде рости, оскільки вихід росії з чорноморської зернової угоди змусить Україну шукати альтернативні маршрути.

    «Нам потрібно допомогти Україні, і ми це розуміємо. Ми думаємо про будівництво портів, які будуть виключно для транспортування зерна, так звані агропорти», — сказав Телус.

    Польща вже веде ранні переговори з сусідньою Литвою про перенесення фітосанітарного контролю зі свого кордону до литовських портів, що має на меті прискорити транзит українського зерна. Хоча термінали в Балтійському морі є альтернативою, «основна маса вантажів усе одно проходитиме через південні порти», зазначив Телус.

    Нагадаємо, Польща представила в Брюсселі оцінки інвестицій, які необхідні для збільшення експорту з України зерна та інших сільськогосподарських продуктів через польсько-український кордон на світові ринки. Загальна вартість цих інвестицій оцінюється приблизно в 1 мільярд євро.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.