• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ф’ючерси на малазійську пальмову олію зросли у п’ятницю після досягнення місячного мінімуму закриття
    Опубликовано: 2023-08-09 18:10:11

    Ф’ючерси на малазійську пальмову олію зросли в п’ятницю після досягнення місячного мінімуму закриття, хоча прогноз зростання запасів дався взнаки на контракті і привів його до зниження вдруге за тиждень.

    Контракт на пальмову олію з постачанням у жовтні на біржі деривативів Bursa Malaysia виріс на 38 ринггітів, або 0,99%, до 3862 ринггітів (849,54 долара США) за метричну тонну до полудня.

    За тиждень контракт зменшився на 3,6%.

    Запаси пальмової олії в Малайзії наприкінці липня, ймовірно, зросли до п’ятимісячного піку, оскільки зростання виробництва компенсувало зростання експорту, показало опитування Reuters у п’ятницю.

    Згідно з медіанною оцінкою 10 трейдерів та аналітиків, опитаних Reuters, запаси зростають третій місяць поспіль, збільшившись на 4,2% з червня до 1,79 млн. метричних тонн.

    Прогнозується, що виробництво другого за величиною виробника у світі зросте на 9,2% до 1,58 млн. метричних тонн, найвищого рівня з грудня.

    “Запаси пальмової олії трохи зростуть через сезонний високий рівень виробництва в липні”, – сказав Вільям Сімадіпутра, аналітик DBS Vickers Securities в Джакарті.

    Експорт, ймовірно, зріс на 8,5% до 1,27 млн. метрів.

    Відновлення виробництва та зростання експорту означатиме, що запаси можуть зростати менш агресивно у майбутньому, сказав Нагарадж Меда, керуючий директор TransGraph Consulting.

    Трейдери та аналітики кажуть, що інтенсивність погодного явища Ель-Ніньо залишається ключовим фактором у визначенні напряму ціни.

    Базові ціни на сиру пальмову олію в Малайзії торгуватимуться в діапазоні 3700-4200 ринггітів (813,90-923,89 доларів США) у другій половині 2023 року і підтримуватимуться у довгостроковій перспективі, повідомило у вівторок державне агентство Малайзійська рада з пальмової олії.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.