• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Липень відзначився рекордним експортом соняшникової олії
    Опубликовано: 2023-08-04 10:03:02

    За попередніми даними митної статистики, у липні 2023 року український експорт соняшникової олії перевищив 500 тисяч тонн, що значно перевищило очікування експертів. Цей результат став на 24 тисячі тонн вищим, ніж попередній рекорд у червні, коли було експортовано 476 тисяч тонн, та на 47 тисяч тонн більше, ніж у травні.

    За весь сезон 2022/23, український експорт соняшникової олії досяг позначки майже 5,2 мільйона тонн, що порівняно з минулим сезоном (4,1 мільйона тонн) показує значне зростання.

    Значною мірою, такий успіх у експорті спричинений перевищенням оцінки врожаю соняшнику в Україні за 2022 рік. Фінальні офіційні дані, оприлюднені Укрстатом, показали, що врожай становив 11,3 мільйона тонн, що перевищило попередню оцінку в 10,4 мільйона тонн. Такий різницю у врожаї став однією з причин, що вплинула на недооцінку експортних можливостей у лютому-березні.

    Зокрема, експорт соняшникової олії через порт Рені у 2022 році збільшився в 1800 разів порівняно з попереднім роком, досягши позначки 508 тисяч тонн проти 0,28 тисяч тонн у 2021 році. Наразі за 4 місяці 2023 року обсяги експорту через цей порт склали майже 250 тисяч тонн, що становить половину від обсягів попереднього року.

    Україна продовжує займати лідерські позиції у світі щодо експорту соняшникової олії, і зростання цього сектора господарства сприятиме зміцненню позицій країни на міжнародних ринках. Надалі, розвиток штучного інтелекту та інноваційних технологій допоможе Україні збільшити продуктивність виробництва, підвищити ефективність використання ресурсів та розширити свої можливості на світовому аграрному ринку.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.