• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ф’ючерси на пшеницю та сою у США виросли у понеділок
    Опубликовано: 2023-07-25 16:31:03

    Ф’ючерси на пшеницю в США зросли на 8,6% у понеділок, піднявши денний максимум на товарній біржі Чикаго (CBOT) після новин про руйнування в українських портах на Дунаї.

    Кукурудза і соя виросли за ф’ючерсами на пшеницю, а прогнози спекотної погоди цього тижня в сільськогосподарському поясі США додали підтримки.

    Станом на вечір за Гринвічем вереснева пшениця CBOT WU3 перевищила денний ліміт у 60 центів на рівні 7,57-1/2 долара за бушель, що є найвищим показником за місяць. Орієнтовні ціни на грудневу кукурудзу зросли на 32-1/2 цента до 5,68-3/4 долара за бушель, а листопадові соєві боби зросли на 24-1/4 цента до 14,26 долара за бушель.

    “Росія продовжує скидати дешеву пшеницю на світовий ринок, а завдяки рекордному врожаю Бразилії в найближчому майбутньому світ буде добре забезпечений кукурудзою”, – написав у записці для клієнтів головний економіст StoneX із сировинних товарів Арлан Судерман, повідомляє Рейтер. “Але довгострокові наслідки руйнування експортної інфраструктури великого світового експортера мають серйозніші наслідки”, – сказав Судерман.

    Україна значно розширила експорт зерна суходолом через ЄС після початку конфлікту минулого року, експортуючи близько 1 мільйона тонн на місяць. Основні обсяги були експортовані з румунських портів та річкою Дунай.

    Служба моніторингу врожаю Європейського союзу ще більше знизила свої прогнози врожайності на цьогорічний урожай, пославшись на суху та спекотну погоду.

    Напередодні щотижневого звіту Міністерства сільського господарства США про стан урожаю аналітики, опитані агентством Reuters, в середньому очікували, що уряд оцінить 58% врожаю кукурудзи в США від хорошого до відмінного, що на 1 процентний пункт вище, ніж тиждень тому, в той час як рейтинги сої залишилися незмінними. Сполучені Штати є другим у світі експортером кукурудзи та соєвих бобів після Бразилії.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.