• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зниження світових цін на продовольчі товари: які причини
    Опубликовано: 2023-07-12 10:01:35

    Україна відновила експорт зерна, що призвело до значного зниження світових цін на продовольчі товари. За даними заступника голови Всеукраїнської аграрної ради Дениса Марчука, ціни на міжнародних ринках впали майже на 24%. Цей ефект став можливим завдяки українському збіжжю, яке почало активно поступати на зовнішні ринки. Однак, відсутність вчасної поставки українських продуктів може призвести до зростання цін на продукти харчування.

    Очікується, що негативний вплив зниження українського експорту особливо сильно відчується в країнах Африки, Близького Сходу та Азії, які є головними споживачами продовольства з України. Проблеми з логістикою та затримки в поставках можуть призвести до нових викликів, пов'язаних з голодом у цих країнах.

    Варто зазначити, що наразі існує загроза руйнування "зернової угоди". Російські представники висловлювали намір вийти з угоди. Однак рішення українських зерновиків збільшувати перевезення сільгосппродукції через порти на річці Дунай, незалежно від "зернового коридору", дозволить диверсифікувати логістику та створити альтернативні шляхи збуту врожаю, навіть у разі зриву угоди.

    Україна вже довела свою здатність до значного внеску у світовий ринок продовольства, але важливо забезпечити стабільну та вчасну поставку продукції, щоб зберегти низькі ціни та запобігти голоду у країнах, які залежать від українських постачань.

    Слід наголосити на значенні розвитку альтернативних транспортних маршрутів та логістичних систем, які б забезпечували надійність та безперебійність експорту продукції. Такий підхід дозволить знизити залежність від одного напрямку та забезпечити гнучкість у торгівлі.

    Українські аграрії мають враховувати світові тенденції та шукати нові ринки збуту. Диверсифікація експорту та розширення співпраці з різними країнами дозволять забезпечити стабільний розвиток аграрного сектора та підтримувати конкурентоспроможність українських продуктів на світовому ринку.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.