• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Жнива на Херсонщині: в Херсонській ОВА намагаються залучити комбайни з інших регіонів
    Опубликовано: 2023-07-04 15:37:33

    В Херсонській ОВА намагаються забезпечити проведення ефективної кампанії зі збирання врожаю зернових, зернобобових та технічних культур у 2023 році

    Відповідне розпорядження видав начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін

    В розпорядженні зазначено, що департамент розвитку сільського господарства та зрошення повинен забезпечити координацію дій усіх заінтересованих підприємств, установ та організацій щодо збирання врожаю у 2023 році, а також здійснювати щотижневий моніторинг і контроль за збиранням зернових, зернобобових та технічних культур.

    Крім цього чиновники зазначеного департаменту повинні організувати роботу щодо залучення зернозбиральних комбайнів з інших регіонів.

    Районні військові адміністрації повинні відпрацювати питання підготовки зернових складів, хлібоприймальних підприємств до приймання продовольчого зерна врожаю 2023 року.

    Також чиновники повинні відпрацювати з керівниками сільгосппідприємств питання щодо забезпечення створення належних умов для безпечної праці працівників сільської місцевості під час збиральних робіт, дотримання правил пожежної та мінної безпеки.

    Крім цього Прокудін рекомендував Головному управлінню Національної поліції в Херсонській області сприяти сільськогосподарським підприємствам у безперешкодному переміщенні збиральної техніки та транспортних засобів, задіяних у збиранні врожаю сільськогосподарських культур, на дорогах загальнодержавного та місцевого значення з урахуванням обмежень, пов’язаних із введенням на території України воєнного стану.

    Нагадаємо, що за інформацією пресслужби Мінекономіки розмінування сільгоспземель залишається головною проблемою для відновлення сільського господарства на деокупованих територіях України. Так з початку року обстежено понад 150 тисяч га сільгоспугідь з 470 тисяч га, запланованих до першочергового повернення в господарську експлуатацію.

    За повідомленням міністерки економіки України Юлії Свириденко. з початку року в Харківській області обстежено понад 21% земель сільгосппризначення, визначених для першочергового повернення в господарську експлуатацію. В Херсонській – майже чверть. В Миколаївській – понад 67%.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.