• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Через посуху ЄС збільшить закупівлю українського ріпаку
    Опубликовано: 2023-07-04 13:51:50

    У країнах Євросоюзу може бути зібрано близько 19,8 млн тонн ріпаку за підсумками поточного календарного року проти 19,4 млн тонн в 2022 р. Такий прогноз озвучили фахівці консалтингової компанії Stratégie Grains, знизивши свою оцінку щодо попередньої відразу на 600 тис. тонн (c 20,4 млн тонн) на тлі засухи в північній частині ЄС. «Основне скорочення припало на Німеччину, де оцінки були знижені на 200 тис. тонн, тоді як перспективи збирання врожаю у Франції та країнах Центральної та Східної Європи, як і раніше, залишаються задовільними», – відзначають експерти.

    Щодо імпорту, то в Strategie Grains очікують збільшення закупівель українського ріпаку, враховуючи високу рентабельність переробки цієї олійної культури в західних країнах ЄС та Прибалтиці.

    «Звичайно, майбутнє зернового коридору матиме вирішальне значення для постачання. Якщо угода повністю припиниться, це сповільнить імпорт ріпаку, оскільки вся сільськогосподарська сировина почне масово реалізовуватись через інші канали збуту», – зазначається у повідомленні.

    Крім того, експерти Strategie Grains знизили прогноз врожаю насіння соняшнику в ЄС в ц.р. приблизно на 350 тис. тонн, до 10,9 млн тонн, що на 19% вище торішнього показника.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.