• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Китай випередить Єгипет і Туреччину за обсягом імпорту пшениці
    Опубликовано: 2023-06-28 10:01:01

    Найбільший у світі імпортер кукурудзи та сої  – Китай цього маркетингового року, який триватиме до наступного червня, готовий випередити Єгипет і Туреччину як найбільших покупців пшениці.

    Офіційні дані Китаю та США свідчать, що за 11 місяців 2022/23 МР закупівлі пшениці Піднебесною вже перевищили 12 млн. тонн, половину з яких  поставила Австралія, пише «ПроАгро Груп» з посиланням на Bloomberg.

     Загалом, імпорт основного харчового продукта Китаєм прискорився вище 1 млн. тонн на місяць з жовтня, а вже у квітні досяг рекордного рівня в 1,68 млн. тонн. Міністерство сільського господарства США прогнозує 12 млн. тонн китайського імпорту пшениці в 2023/24 МР, оскільки значна частина поточного врожаю зернової в країні через погоду є  придатною лише для годування тварин.

    Сильні дощі в провінції Хенань, найбільшому регіоні Китаю, що вирощує пшеницю, вплинули на якість і підняли ціни на зернову з високим вмістом білка, яка використовується для виготовлення хліба та локшини. Це має принести користь фермерам і експортерам пшениці в усьому світі, водночас потенційно зашкодить попиту на інші кормові інгредієнти, такі як кукурудза та соєві боби, оскільки в раціоні худоби їх частково замінить некондиційна пшениця.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.