• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У США стурбовані станом посівів сої та кукурудзи
    Опубликовано: 2023-06-25 14:28:51

    У США стурбовані станом посівів сої та кукурудзи

    Американські фермери стурбовані тим, що тривала посуха у ключових сільськогосподарських регіонах країни може негативно вплинути на стан посівів соєвих бобів та кукурудзи, повідомляє інформаційне агентство S&P Global Platts.

    «Врожайність цих культур зазвичай знижується під час сильної посухи, що призводить до різкого скорочення виробництва та кількості відвантажень. На тлі можливого зменшення постачання вже в сезоні-2023/24 (вересень-серпень), базові ціни як на кукурудзу, так і на сою в останні дні зросли», – наголошується в матеріалах.

    Так, згідно з даними S&P Global Commodity Insights, вартість кукурудзи на базисі CIF New Orleans з постачанням у червні на кінець минулого тижня становила 274,5 $/т, що на 10 $/т вище, ніж було тижнем раніше. Соя на FOB New Orleans проходила по 558,69 $/т (+22 $/т за тиждень).

    Наразі наявні прогнози вказують на тривалий період посушливої погоди в основних районах Середнього Заходу США, повідомили у національному Центрі оцінки клімату.

    Аналітики щодо товарів ринку, у свою чергу, очікують на різке скорочення потенціалу виробництва як для кукурудзи, так і соєвих бобів, якщо посуха збережеться на Верхньому Середньому Заході, у східному кукурудзяному поясі, а також на південних рівнинах.

    «Оцінки стану посівів кукурудзи та соєвих бобів вже знижуються на тлі щодо спекотного червня», – йдеться у повідомленні «S&P Global Platts».

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.