• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні очікується обвал цін на овочі та фрукти
    Опубликовано: 2023-06-11 14:06:03

    Упродовж найближчих трьох місяців ціни на овочі та фрукти в Україні впадуть, а вартість борщового набору знизиться. Такий прогноз в етері Громадського радіо зробив економіст Олег Пендзин, пише agronews.ua.

    Він нагадав, що літо — це період зниження цін (дефляції). Ситуація з очікуванням зниження цін є традиційною для України, це називається «сезонним фактором», пояснив експерт.

    «Ми вже з вами бачимо, що на борщовий набір, на овочі, фрукти, які вирощуються на нашій території,  ціни вже почали падати. Ми реально очікуємо, що десь у середині червня ціни на увесь спектр овочів/фруктів будуть набагато нижчі, ніж ще місяць тому… Традиційно як починається літо ціни падають. Така ситуація триває, як правило, до середини/кінця вересня. Після цього, як зберуть урожай, почнеться сезон поступового зростання цін», — сказав Пендзин.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.