• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Австралії очікують зняття Китаєм мит на ячмінь
    Опубликовано: 2023-06-04 16:13:23

    В Австралії очікують зняття Китаєм мит на ячмінь

    В Австралії очікують, що КНР наступного місяця зніме мита на експорт її ячменю, пише інформагентство Bloomberg з посиланням на австралійського міністра торгівлі Дона Фаррелла.

    Канберра регулярно проводить із Пекіном кілька переговорів із цього приводу. «Я маю намір завзято до смерті боротися з усіма цими перешкодами в торгівлі, щоб усунути їх якнайшвидше», зазначив міністр. За словами Фарелла, певний прогрес від переговорів є, але робота ще не завершена. Деталі він не уточнив.

    Мита на цю зернову та низку інших товарів було введено після серйозного погіршення обох країн. Приводом стало звинувачення з боку Австралії у поширенні КНР коронавірусу. Нагадаємо, що одним із джерел його появи вважають китайський ринок диких тварин. У відповідь Пекін ввів 80-відсоткові мита на культуру, від 107 до 212 відсотків – на австралійське вино, а також повністю заборонив поставки яловичини. З непродовольчих товарів міра також торкнулася вугілля, імпорт якого у 2021 році скоротився на 85 відсотків і досі не піднімався із цього рівня. Канберра, перш за все, бореться, за відміну мит саме на ячмінь, оскільки питання його збуту поки що найбільш актуальне для неї.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.