• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Британії хочуть обмежити ціни на продукти харчування для боротьби з інфляцією
    Опубликовано: 2023-05-30 10:09:11

    Уряд Великобританії розробляє план щодо обмеження роздрібними продавцями цін на основні продукти харчування, такі як хліб та молоко, пише The Telegraph.

    Боротьба з інфляцією
    Цей крок стане найбільшою спробою керувати цінами в супермаркетах з часів контролю, встановленого прем'єр-міністром Едвардом Хітом у 1973 році.

    Пропозиція укласти угоди щодо стелі цін на продукти харчування останні два тижні обговорювалася в уряді та серед представників галузі.

    У Великій Британії зростає занепокоєння щодо постійного тиску на фінанси домогосподарств через інфляцію та зростання вартості запозичень.

    Джерело в міністерстві фінансів відзначило, що «інфляція більш стійка, і її важче позбутися, ніж очікувалося».

    Базова інфляція в країні у квітні зросла до 6,8%, найвищого рівня за 31 рік. Великобританія має найвищий рівень інфляції серед G7, поряд із Італією.

    Міністр фінансів Джеремі Хант заявив, що зниження податків малоймовірне до наступної весни.

    Нагадаємо
    У квітні інфляція на споживчому ринку України порівняно з квітнем минулого року становила 17,9%. Інфляція у річному вирахуванні становила 21,3%, отже, за місяць вона серйозно сповільнилася.

    Ярослав Голобородько

    Інф. minfin.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.