• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна втратила 30% поголів’я овець
    Опубликовано: 2023-05-24 17:08:14

    Через пряму агресію ворога Україна втратила 30% поголів’я. Падіння цін, розрив логістичних ланцюгів тощо — все це створює великі проблеми. Про це розповів голова громадської організації «Асоціація вівчарів» Василь Стефурак, пише Firtka, передає agronews.ua.

    «Я часто наголошую на тому, що якщо зерно на складі може знаходитися два-три роки, то тварина не зможе й два-три дні. Це живі істоти. Так само й на кордоні вантажівки із зерном можуть стояти й чекати, коли пропустять, з тваринами так не вийде», — зазначає Василь Стефурак.

    За його словами, сьогодні тваринники не можуть експортувати яловичину та баранину. Відмінність «до» війни та «після» — закриті кордони, і ситуація досі не вирівнялася. Зате Україна успішно продовжує імпортувати м’ясо з Європи.

    «Щоб ми могли експортувати м’ясо, нам потрібна бойня з єврономером. Там йдеться про цілий цикл правильного забою, якого в Україні немає. Адже бойня — це не лише місце для забою тварин, а й прописаний весь процес роботи з екологічною складовою тощо», — розповідає Василь Стефурак.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.