• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Китай відмовляється купувати російську пшеницю
    Опубликовано: 2023-05-23 13:01:03

    Китай стрімко нарощує імпорт пшениці, але серед його постачальників несподівано майже не видно росії, у якої він активно купує інші природні ресурси, такі як нафта або вугілля, повідомляє Bloomberg з посиланням на дані китайської митниці.

    Попри заяви китайської влади дозволити імпорт з росії, торгівлі заважає низка проблем, зокрема фітосанітарні правила та транспортні проблеми.

    «Закупівлі Пекіном енергоресурсів і алюмінію різко зросли через санкції, які скоротили постачання на Захід. Пшениця є винятком у купівлі Китаєм із росії», — йдеться у повідомленні.

    Загальний обсяг імпорту пшениці в Китаї зріс більш ніж на 60% порівняно з попереднім роком — до приблизно 6 млн тонн за перші чотири місяці року.

    Найбільше пшениці постачає Австралія — майже 60%. 18% експорту припадає на Канаду і лише 0,5% на експорт з росії — 30 000 тонн.

    Перспективи постачання пшениці та м’яса, ймовірно, розглянуть на бізнес-форумі в Китаї, де планується участь російських урядовців.

    Інф. minfin.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.