• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні подорожчала морква: які ціни
    Опубликовано: 2023-05-22 10:05:22

    В Україні вчергове зросли ціни на торішню моркву. Наразі виробникам вже вдається вести реалізацію цього овоча по 38-46 грн/кг ($1,04-1,26/кг), що в середньому на 10% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

    Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

    Чергове подорожчання моркви гравці ринку пов’язують з помітною активізацією попиту оптових компаній і роздрібних мереж. Водночас запаси якісної моркви в місцевих господарствах уже практично вичерпані, що також позитивно позначається на ціновому рівні.

    У результаті таких коригувань сьогодні ціни на моркву в Україні вже в середньому у 2,7 раза вищі, ніж в аналогічний період у 2022 році. При цьому більшість ключових гравців ринку сходяться на думці, що позитивна цінова динаміка в даному сегменті збережеться й надалі.

    Нагадаємо, раніше аналітики проєкту EastFruit повідомляли, що ріпчаста цибуля в Україні залишається одним з найдорожчих овочів борщового набору. Ціна на цю продукцію протягом тижня на оптових ринках України зросла в середньому на 10%. Сьогодні цибулю відвантажують по 43-49 грн/кг.

    Ніна Комащенко

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.