• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на сою в основному впали через прогноз МСГ США щодо рекордно високого врожаю
    Опубликовано: 2023-05-21 12:50:57

    Ціни на сою в основному впали через прогноз МСГ США щодо рекордно високого врожаю

    Ф’ючерси на пшеницю в США зросли в п’ятницю, при цьому трейдери зосередилися на прогнозах неврожаїв на рівнинах США, що постраждали від посухи, тоді як ціни на кукурудзу і сою в основному впали через прогноз уряду за рекордно високий врожай обох культур.

    Ф’ючерси на тверду червону пшеницю озиму KC продемонстрували найбільше зростання, піднявшись більш ніж на 4%, а липневий контракт досяг найвищого рівня з 25 листопада після того, як Міністерство сільського господарства США заявило, що врожай на рівнинах буде найнижчим з 1957 року. Канзас, Оклахома та Техас були змушені відмовитися від посівів через посуху.

    “Найважливішим показником було виробництво пшениці нового врожаю”, – сказав аналітик Marex Capital Чарлі Сернатінгер у записці для клієнтів.

    Липневі ф’ючерси на м’яку червону озиму пшеницю на товарній біржі Чикаго, що найбільш активно торгуються контракти на пшеницю, подорожчали на 7-3/4 цента по $6,35 за бушель.

    Міністерство сільського господарства США прогнозує, що американські фермери виготовлять рекордні 15,265 млрд бушелів кукурудзи, збільшивши запаси до кінця 2023/24 маркетингового року до 2,222 млрд бушелів порівняно з 1,417 млрд бушелів до кінця 2022/23 року.

    Щодо соєвих бобів, уряд прогнозує врожай у 4,510 млрд бушелів і прогнозує кінцеві запаси сої у 2023/24 році на рівні 335 млн бушелів порівняно з 215 млн, очікуваними наприкінці 2022/23 року.

    “Цифри з кукурудзи та бобів були непоправно ведмежими”, – додав Сернатінгер, повідомляє Рейтер.

    Вартість липневих соєвих бобів товарної біржі Чикаго знизилася на 15,1/2 цента до 13,90 долара за бушель, а вартість листопадових соєвих бобів знизилася на 24,1/4 цента до 12,23-3/4 долара. Липнева кукурудза подорожчала на 4 центи до 5,86-1/4 долара за бушель, а груднева кукурудза нового врожаю подешевшала на 5 центів до 5,08-3/4 долара за бушель.

    Прогнози виробництва кукурудзи та сої значною мірою залежатимуть від сприятливої погоди на Середньому Заході протягом наступних кількох місяців, що буде ключовою проблемою для ринку, оскільки фермери закінчують сівбу та починають вирощувати врожай.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.