• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Робота зернового коридору відновлена, – ЗМІ
    Опубликовано: 2023-05-11 09:06:10

    Роботу чорноморського зернового коридору відновлено завдяки зусиллям із боку Туреччини. Про це повідомляє TRT Haber із посиланням на джерела у Міністерстві національної оборони Туреччини.

    "У результаті ініціативи Туреччини перевірки (суден, – ред.) почалися знову, і зерновий коридор знову запрацював", – вказує ЗМІ.

    Своєю чергою Anadolu Agency із посиланням на Міністерство нацоборони Туреччини пише, що 10-11 травня у Стамбулі відбудуться двосторонні та багатосторонні зустрічі за участі представників України, РФ та ООН. Сторони обговорюватимуть продовження дії зернової угоди.

    Нагадаємо, 8 травня  Мінінфраструктури України повідомило, що Росія вкотре фактично зупинила "Зернову ініціативу", відмовившись реєструвати судна на вхід та проводити інспекції. На той момент на перевірки в територіальних водах Туреччини очікували 90 суден, з яких 62 – ті, які йшли під завантаження.

    Артем Ющенко

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.