• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна почала нарощувати поголів’я ВРХ
    Опубликовано: 2023-05-08 18:03:47

    Поголів’я ВРХ в Україні станом на 1 квітня поточного року скоротилося на 264,4 тис. голів порівняно з аналогічною датою торік. Про це повідомляє АВМ, пише agronews.ua.

    Головна причина — наслідки розв’язаної росією війни, вважають в Асоціації виробників молока.

    За даними Держстату, станом на 1 квітня 2023 року в присадибному і промисловому секторі Україні утримується 2,494 млн голів ВРХ, у тому числі 1,35 млн корів. Порівняно з 1 квітнем 2022 року Україна втратила 264,4 тис. голів ВРХ (-9,6%) і 138,4 тис. корів (-9,3%).

    «На відносну стабілізацію у скотарстві після значних втрат 12-ти місяців війни можуть вказувати попередні підрахунки Держстату, за якими у місячній динаміці (на 01 квітня проти 01 березня 2023 року) загалом по Україні кількість ВРХ збільшилася на 85,3 тис. голів, а кількість корів виросла на 3,2 тис. голів. Однак причиною такої динаміки може бути не лише фактичне збільшення поголів’я, але й уточнення інформації про реальну кількість тварин на підприємствах і в присадибному секторі у прифронтових областях», — зазначають в асоціації.

    Так, на 1 квітня у промисловому секторі утримують 939,7 тис. голів ВРХ — практично на рівні квітня минулого року. Однак поголів’я корів на підприємствах скоротилося до 390,9 тис. голів, що на 1,8 тис. менше, ніж на початку квітня 2022 року. Тим не менше, за останній місяць українські молочно-товарні підприємства збільшили поголів’я ВРХ на 3 тис. голів, у тому числі корів — на тисячу голів.

    Інша ситуація в господарствах населення, які більш вразливі до наслідків війни. Станом на звітну дату поголів’я ВРХ в присадибному секторі складало 1,55 млн голів, що на 17% менше проти аналогічної дати минулого року. Кількість корів у господарствах населення скоротилася до 959,6 тис. голів, що на 14,24% менше, ніж торік. З початку березня поголів’я ВРХ у господарствах населення збільшилося на 82,3 тис. голів, а корів — на 2,2 тис. голів.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.