• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Площі під кукурудзою у сезоні 2023 суттєво скоротяться
    Опубликовано: 2023-05-05 16:08:49

    Діапазон оцінок майбутніх площ кукурудзи дуже широкий через невизначеність щодо подальших перспектив експорту. На ринку є оцінки 3,3 млн га і нижче, а це майже у два рази менше, ніж до повномасштабного вторгнення.Про це на міжнародній конференції EURO GRAIN HUB Exchange & Forum розповіла аналітик «УкрАгроКонсалт» Марина Маринич, повідомляє Latifundist.com, пише agronews.ua.

    «Після закінчення війни ми можемо повернутись до попередніх рівнів, але перехідний період може зайняти 5 років, щоб ми вийшли на рівень кукурудзи майже 5-6 млн га. Зараз неможливо досягнути таких цифр. В нас ще є 5 млн т кукурудзи, які ми не факт, що вивеземо. Фермер того і не хоче сіяти кукурудзу», — зазначила Марина Маринич.

    Через це аграрії відмовляються від кукурудзи і сіють натомість олійні культури. Їх легше експортувати, ніж велику кількість кукурудзи.

    «А що стосується олійних культур, їх легше вивозити, гарна ціна у порівнянні з зерновими культурами. Переробка у нас все одно є, у нас є переробні підприємства, які можуть освоїти ці об’єми. Щобільше, соняшник та ріпак мають попит на європейських ринках. Болгарія на нашому соняшнику загрузила всі свої потужності із переробки», — додала аналітик УкрАгроКонсалт Юлія Гаркавенко.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.