• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна у 2023/24 МР скоротить експорт пшениці та кукурудзи
    Опубликовано: 2023-05-06 15:01:21

    За оцінками Мінагрополітики України, експорт зерна у сезоні 2023/24 може знизитися до 26 млн. тонн внаслідок суттєвого скорочення виробництва, обумовленого вторгненням рф.

    Про це повідомив перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на GrainTrade.

    Він розповів, що прогноз урожаю зерна у 2023 році міністерство залишає на рівні 44 млн. тонн попри несприятливу погоду в Україні. Дощі та низькі температури у квітні практично зупинили проведення посівних робіт, які аграрії змогли відновити лише у травні. Тому до 0,5 млн.га можуть залишитися не засіяними ярими культурами через завершення оптимальних термінів сівби.

    Завдяки рясним опадам міністерство збільшило прогноз виробництва пшениці у 2023 р з 16,6 до 17 млн. тонн, з яких можна буде експортувати 9 млн. тонн. Проте з огляду на значні перехідні запаси експорт пшениці у 2023/24 МР може сягнути 11-12 млн. тонн.

    Водночас площі сівби кукурудзи через дощову погоду та затримку весняних робіт можуть скоротитися у порівнянні з першими прогнозами на 10% до 3,5-3,6 млн. га, тому урожай знизиться до 22 млн. тонн, з яких приблизно 15 млн. тонн можна буде експортувати.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.