• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на білокачанну капусту в Україні продовжують зростати: яка вартість
    Опубликовано: 2023-05-04 09:05:41

    В Україні вже другий тиждень поспіль зростають ціни на білокачанну капусту врожаю 2022 року. На сьогодні українські фермери пропонують до продажу капусту по 25-30 грн/кг ($0,68-0,82//кг), що в середньому на 22% дорожче, ніж тижнем раніше.

    Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

    Причина такої цінової тенденції в тому, що пропозиція капусти врожаю 2022 року продовжує стрімко скорочуватися, тоді як масові поставки цієї продукції нового врожаю ще не почалися. Водночас попит у цьому сегменті зберігається досить високим, що дає змогу фермерам і далі підвищувати ціну на свою продукцію.

    Дефіцит цієї продукції пояснюють тим, що більшість українських виробників наразі вже завершили сезон реалізації, а решта фермерів пропонують до продажу залишкові партії білоголової капусти врожаю 2022 року.

    Як зазначають аналітики, ціни на торішню капусту на українському ринку на сьогодні в середньому в 1,5 раза вищі, ніж на початку травня минулого року.

    При цьому багато гравців ринку не виключають, що підвищувальний ціновий тренд у цьому сегменті збережеться і надалі.

    Нагадаємо, в більшості областей Україні відзначено підвищення цін на моркву, оптові партії цього овоча надходять у продаж по 33-40грн/кг.

    Ніна Комащенко

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.