• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Скасування закупівель кукурудзи Китаєм вплинуло на ф’ючерси сої та пшениці
    Опубликовано: 2023-05-12 16:21:50

    Скасування закупівель кукурудзи Китаєм вплинуло на ф’ючерси сої та пшениці

    Ф’ючерси на кукурудзу на товарній біржі Чикаго впали в понеділок до восьмимісячного мінімуму після того, як уряд оголосив, що Китай скасував деякі закупівлі зерна в США.

    За словами трейдерів, скасування, які також вплинули на ф’ючерси на пшеницю та сою, які в понеділок досягли місячного мінімуму, наголосили на побоюваннях щодо слабкого попиту на сільськогосподарський експорт із США через великий урожай у Бразилії.

    “Сполучені Штати просто не дуже конкурентоспроможні, і це дуже важливо в цю пору року”, – сказав Джим Герлах, президент A/C Trading. “Зараз ми повинні возити кукурудзу як божевільні”, повідомляє Рейтер.

    Приватні експортери повідомили, що китайські покупці скасували закупівлю на загальну суму 327 тисяч тонн кукурудзи, повідомило міністерство сільського господарства США у понеділок вранці.

    У окремому звіті USDA йдеться, що щотижневі перевірки експорту кукурудзи становили 913 813 тонн. Це менше, ніж 1,237 млн тонн тижнем раніше.

    Експортні перевірки сої обсягом 374 960 тонн були близькі до нижньої межі ринкових очікувань, а перевірки експорту пшениці обсягом 363 826 тонн відповідали торговим прогнозам.

    Липневі ф’ючерси на кукурудзу CBOT впали на 7-3/4 цента до 6,07-1/2 долара за бушель після падіння до 6,04-1/4 долара за бушель, найнижчого рівня на постійній основі для найактивнішого контракту Cv1 з 18 серпня.

    Липневі соєві боби CBOT подешевшали на 13 центів до 14,36 доларів за бушель.

    М’яка червона озима пшениця CBOT у липні знизилася на 16 центів до $6,57 за бушель, при цьому ринок відмахнувся від побоювань щодо завершення угоди, яка дає змогу відвантажувати українське зерно з деяких чорноморських портів та погіршення умов урожаю в США.

    Глава Російського зернового союзу заявив у понеділок, що угода щодо чорноморського зерна для полегшення експорту української сільгосппродукції не принесла Росії нічого позитивного і не сприяла постачанню на світовий ринок.

    Після закриття USDA повідомило, що рейтинги пшениці озимої в США від «добре» до «відмінно» впали на 1 процентний пункт до 26%, що є найнижчим показником для цієї пори року з 1989 року. Посіви кукурудзи збільшилися до 14%, а посів сої – до 9%.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.