• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Умови майбутнього врожаю залишаються сприятливими в більшості країн ЄС – MARS
    Опубликовано: 2023-05-09 11:58:20

    Умови майбутнього врожаю залишаються сприятливими в більшості країн ЄС – MARS

    У значній частині Європи у березні-першій половині квітня випали сильні дощі. Завдяки їм вологість ґрунту та рівень ґрунтових вод відновилися, але в деяких районах опади викликали суттєві затримки сівби ярих культур. Про це йдеться у доповіді Європейського агентства MARS.

    У Північній Італії зберігається посуха, на Піренейському півострові вона посилилася. Посівна кампанія в цих регіонах почалася з побоювання за майбутні ресурси води для зрошення. Очікується, що це призведе до суттєвого зниження посівних площ та/або переходу від рису або кукурудзи до посухостійких культур. Частина неорошуваних територій може залишитися незасіяною. Озимі культури та ярий ячмінь перебувають у поганому стані в Іспанії та Португалії, але все ще у задовільному – в Італії.

    Виражений надлишок опадів спостерігався значної частини Північної Європи. У більшості регіонів це сприяло майбутньому врожаю, оскільки лютий був досить сухим. У той же час дощі викликали суттєві затримки з сівби цукрових буряків, картоплі та ячменю на Британських островах, на півночі Франції та в країнах Бенілюксу.

    Для більшості сільгоспкультур та країн (крім Іспанії та Португалії) MARS, як і раніше, прогнозує середню врожайність.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.