• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Закарпатті зосередяться на вирощуванні зернових та картоплі
    Опубликовано: 2023-05-04 17:03:03

    На Закарпатті зосередяться на вирощуванні зернових та картоплі

    У Закарпатській області триває посівна кампанія. Найбільша частка аграрної продукції, яку планують виростити у 2023 році, — зернові культури та картопля. Наприкінці минулого року понад 20 тис. га засіяли озимою пшеницею і ячменем.

    Про це повідомив заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо, пише uzhgorod.net.ua.

    «Загальна площа посівів, яку планується засіяти у 2023 році, — 184 тис. га, що трохи більше за показники минулого року. З цієї площі 79,4 тис. га буде засіяно зерновими, 25,4 тис. га займуть технічні культури, 41,9 тис. га — картопля і овочі та 37 тис. га будуть під кормовими культурами», — зазначає Василь Іванчо.

    Він додає, що великих агропідприємств в області небагато, але вирощеного збіжжя вистачить для споживання на внутрішньому ринку. Окрім того, через бойові дії в південних областях частина продукції, яка завозилася звідти, тепер вирощуватиметься на Закарпатті.

    «У нас є прогнози зібрати більше зернових, ніж минулого року. Овочів, фруктів, картоплі буде набагато більше, ніж до цього часу, оскільки є великий запит на нашу агропродукцію, і відповідно відразу є і пропозиція. Тому фермери Закарпаття цього року сіють більше овочів», — зазначає Василь Іванчо.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.