• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Виробництво пшениці в ЄС відновиться до 137,8 млн тонн у 2023/24 МР
    Опубликовано: 2023-04-30 12:28:25

    Виробництво пшениці в ЄС відновиться до 137,8 млн тонн у 2023/24 МР

    У 2023/24 МР очікується незначне збільшення площ посівів пшениці в ЄС. Очікується, що виробники пшениці у Франції, Угорщині, Румунії та Польщі будуть сіяти більше пшениці, тоді як виробники в Іспанії, Чехії, Данії, Німеччині та Словаччині скоротять площі, повідомляє МСХ США.

    Прогнозується, що виробництво пшениці в ЄС відновиться до 137,8 млн тонн у 2023/24 МР, завдяки більшому виробництву у Франції, Болгарії, країнах Балтії, Угорщині, Румунії та Італії, що не компенсується очікуваним зниженням урожаю в Данії, Німеччині та Польщі. Однак погодні умови все ще можуть відігравати значну роль у кінцевих обсягах.

    Очікується, що експорт пшениці з ЄС досягне дуже високого рівня в 2023/24 МР, частково із-за війни в Україні, а також завдяки більшому очікуваному врожаю пшениці та конкурентоспроможності цін на пшеницю в ЄС.

    У 2022/23 МР, незважаючи на дещо нижчий внутрішній урожай, очікується, що експорт пшениці з ЄС зросте до 33,3 млн тонн завдяки слабкій українській конкуренції та високому попиту в Північній Африці.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.