• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські аграрні асоціації звернулися до представництва ЄС з проханням вирішити проблему з імпортом — лист
    Опубликовано: 2023-04-24 11:41:30

    Українські аграрні асоціації звернулися до представництва ЄС з проханням вирішити проблему з імпортом — лист

    Українські асоціації агровиробників звернулись до представництва Євросоюзу в Україні з проханням посприяти зняттю жорстких обмежень щодо торгівлі між східними країнами ЄС та Україною.

    Про це йдеться у листі, який є у розпорядженні Latifundist.com.

    «Ми звертаємось до представників Європейської Комісії з проханням посприяти зняттю жорстких обмежень щодо торгівлі між східними країнами ЄС та Україною. Також, враховуючи невизначеність у термінах закінчення війни та відновлення повноцінної роботи українських морських портів, українські аграрії звертаються з прохання сприяти розвитку логістичної інфраструктури східних країн ЄС», — йдеться в листі.

    Аграрії додали, що запровадження односторонніх заборон на імпорт та транзит створить додатковий тиск не тільки на українських аграріїв, але і призведе до поглиблення кризи зі світовою харчовою безпекою.

    «Будь-які спекуляції на темі запровадження заборони на транзит української агропродовольчої продукції є недопустимими, оскільки від них залежить не лише економічне благополуччя європейських фермерів, але і виживання як українських аграріїв, так і споживачів української продукції по всьому світу», — зазначають представники української аграрної сфери.

    В листі також йдеться про те, що запровадження обмежувальних торгових заходів зі сторони країн ЄС суперечить багатьом міжнародним договорам, в тому числі правилам торгівлі СОТ, нормам ЄС про спільний ринок, Угоді про Асоціацію між Україною та ЄС (та її торговельної частини ПВЗВТ), а також підриває постулати запроваджених ЄС Шляхів Солідарності.

    Додамо, що загалом до представництва ЄС звернулися понад 25 українських асоціацій, серед яких — «Всеукраїнський аграрний форум», Спілка «Борошномели України», «Всеукраїнська аграрна рада»«Асоціація Укроліяпром» та інші.

    Нагадаємо, польський уряд ухвалив рішення про тимчасове обмеження імпорту сільськогосподарських товарів з України. Пізніше про таке ж рішення повідомили Угорщина і Словаччина і Болгарія.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.