Українські аграрні асоціації звернулися до представництва ЄС з проханням вирішити проблему з імпортом — лист

24 апр, 11:41

Українські аграрні асоціації звернулися до представництва ЄС з проханням вирішити проблему з імпортом — лист

Українські асоціації агровиробників звернулись до представництва Євросоюзу в Україні з проханням посприяти зняттю жорстких обмежень щодо торгівлі між східними країнами ЄС та Україною.

Про це йдеться у листі, який є у розпорядженні Latifundist.com.

«Ми звертаємось до представників Європейської Комісії з проханням посприяти зняттю жорстких обмежень щодо торгівлі між східними країнами ЄС та Україною. Також, враховуючи невизначеність у термінах закінчення війни та відновлення повноцінної роботи українських морських портів, українські аграрії звертаються з прохання сприяти розвитку логістичної інфраструктури східних країн ЄС», — йдеться в листі.

Аграрії додали, що запровадження односторонніх заборон на імпорт та транзит створить додатковий тиск не тільки на українських аграріїв, але і призведе до поглиблення кризи зі світовою харчовою безпекою.

«Будь-які спекуляції на темі запровадження заборони на транзит української агропродовольчої продукції є недопустимими, оскільки від них залежить не лише економічне благополуччя європейських фермерів, але і виживання як українських аграріїв, так і споживачів української продукції по всьому світу», — зазначають представники української аграрної сфери.

В листі також йдеться про те, що запровадження обмежувальних торгових заходів зі сторони країн ЄС суперечить багатьом міжнародним договорам, в тому числі правилам торгівлі СОТ, нормам ЄС про спільний ринок, Угоді про Асоціацію між Україною та ЄС (та її торговельної частини ПВЗВТ), а також підриває постулати запроваджених ЄС Шляхів Солідарності.

Додамо, що загалом до представництва ЄС звернулися понад 25 українських асоціацій, серед яких — «Всеукраїнський аграрний форум», Спілка «Борошномели України», «Всеукраїнська аграрна рада»«Асоціація Укроліяпром» та інші.

Нагадаємо, польський уряд ухвалив рішення про тимчасове обмеження імпорту сільськогосподарських товарів з України. Пізніше про таке ж рішення повідомили Угорщина і Словаччина і Болгарія.

https://latifundist.com/


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/336174.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM