• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні знизились ціни на буряк
    Опубликовано: 2023-04-23 11:08:39

    За тиждень відпускні ціни на буряки в Україні в середньому знизилися на 17%, досягши показника у 4 – 6 грн/кг. Про це повідомляє EastFruit, пише  agronews.ua.

    Експерти підкреслили, що йти на цінові коригування виробники змушені, незважаючи на стрімке скорочення якісної продукції. Виробники називають причиною такої цінової ситуації стриманий попит на буряки при стрімкому погіршені якості коренеплодів, що знаходяться у сховищах.

    Експерти підрахували, що нині в Україні столові буряки коштують дешевше в 1,6 рази, порівняно з квітнем 2022 року.

    Слід відзначити, що у 2023 році ціни змінилися і на традиційну паску. Вона разом з яйцями, домашньою ковбасою, бужениною, салом, вершковим маслом, м’яким і твердим сиром, хріном та сіллю обійдеться на родину з чотирьох людей у 1208 грн. Такі дані привели в Інституті аграрної економіки.

    Виходить, що за продукти до свята доведеться заплатити на 24,4% більше, ніж у попередньому році, коли вони обходилися у 972 грн. Вартість великоднього кошика цьогоріч складає 797 грн. Це на 29,5% перевищує показники минулого року.

    Слід також згадати відчутну зміну ціни на охолоджену свинину. У березні вона досягла 180,3 грн/кг. Цей показник на 2,1% перевищує лютневі дані.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.