• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дешевше нікуди. Українські фермери знижують ціни на один із овочів борщового набору
    Опубликовано: 2023-04-13 09:08:03

    Відпускні ціни на столові буряки в Україні вже у середньому в 1,6 раза нижче, ніж у першій половині квітня 2022 року. Аналітики прогнозують,що ціни ще будуть падати.

    Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

    Як зазначається, настільки різке зниження цін стало величезним ударом для українських фермерів, які й так зазнали рекордних збитків внаслідок військових дій в основних регіонах вирощування овочів борщового набору.

    Згідно з даними щоденного моніторингу проєкту, тільки з початку поточного тижня ціни на столові буряки на українському ринку знизилися в середньому на 17%.

    Наразі відпускні ціни на ці коренеплоди варіюються в діапазоні 4-6 грн/кг ($0,11-0,16/кг) залежно від якості та обсягу партії.

    Аналітики зазначають, йти на такі цінові коригування українські виробники змушені навіть в умовах стрімкого скорочення якісної продукції.

    За словами самих виробників, причиною такої цінової ситуації є вельми стриманий попит на столові буряки, тоді як якість цих коренеплодів у сховищах стрімко погіршується.

    Нагадаємо, в  Україні знизилася ціна на білоголову капусту торішнього врожаю. Фермери розпродують цей овоч по 15-18 грн/кг, що в середньому на 10% дешевше, ніж тижнем раніше.

    Ніна Комащенко

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.