• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Наступного сезону Туніс значно збільшить імпорт зерна
    Опубликовано: 2023-04-14 08:03:05

    Наступного сезону Туніс значно збільшить імпорт зерна

    Наступного сезону Туніс буде змушений різко збільшити імпорт зерна через неврожай, прогнозує Іноземна сільськогосподарська служба при Мінсільгоспі США (FAS USDA).

    Імпорт пшениці в сезоні 2023/2024 може зрости до 2,2 млн т (1,8 млн т у поточному сезоні), ячменю – до 0,9 (0,65) млн т.

    Туніські фермери розширили площі пшениці під урожай-2023 після значного підвищення закупівельних цін. Посівна площа пшениці збільшилася з 579 тис. га у 2022 р. до 620 тис. га у 2023 р., з яких 550 тис. га припадає на тверду пшеницю та 70 тис. га – на м’яку. Площа під ячменем скоротилася з 430 тис. га до 332 тис. га, оскільки ціни на нього були менш привабливими порівняно з пшеницею. Зрошувана площа пшениці та ячменю збільшилася з 74 тис. га до 80 тис. га.

    Незважаючи на збільшення посівних площ, врожай пшениці буде набагато нижчим за торішній і нижчий за середній через брак опадів і високих температур. За прогнозами FAS USDA, він складе 0,8 млн т (1,23 млн т цього сезону).

    Внутрішнє споживання пшениці в Тунісі стабільне – близько 3 млн т на рік, тому для покриття дефіциту країна буде змушена значно наростити імпорт.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.