• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тепличні огірки в Україні знов дорожчають
    Опубликовано: 2023-04-03 09:05:09

    Цього тижня в Україні зафіксовано чергове подорожчання тепличних огірків, що зумовлено підвищеним попитом на тлі обмеженої пропозиції.

    Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

    "За минулий тиждень вибірки огірка в тепличних комбінатах помітно скоротилися через похмуру погоду, в той час як торговельна активність в даному сегменті, навпаки, тільки зросла. Так, тільки з початку поточного тижня ціни на тепличні огірки з місцевих комбінатів зросли в середньому на 16%. Сьогодні ця продукція пропонується до продажу по 100-150 грн/кг ($2,73-4,10/кг)", - йдеться в матеріалі.

    Цього тижня особливу зацікавленість до закупівлі виявляли роздрібні мережі та великі оптові компанії, а поставки імпортних огірків помітно скоротилися, що дало змогу тепличним комбінатам підвищити ціни: наразі вони відвантажують огірки в середньому в 1,5 раза дорожче, ніж наприкінці березня 2022 року.

    Проте оператори ринку вважають підвищувальний ціновий тренд у цьому сегменті тимчасовим явищем - ціни почнуть знижуватися, щойно нормалізуються погодні умови та пропозиція на українському ринку почне зростати.

    Нагадаємо, що через війну в Україні припинило роботу близько 35% тепличних господарств.

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.