• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на пальмову олію зростуть у другій половині 2023 року, прогноз – Томас Мільке
    Опубликовано: 2023-03-25 11:00:05

    Ціни на пальмову олію зростуть у другій половині 2023 року, прогноз – Томас Мільке

    Ціни на пальмову олію зростуть у другій половині 2023 року через скорочення постачання, а ціни на рафінований вибілений дезодорований (RBD) пальмовий олеїн можуть підскочити до $1150 за тонну на умовах FOB. Про це заявив аналітик Томас Мільке на конференції у середу.

    Експорт пальмової олії з найбільшого виробника Індонезії скоротиться у 2023 році через амбітний мандат Джакарти на біопаливо, сказав Мільке, голова гамбурзької аналітичної компанії Oil World.

    Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знижуються в середу, продовжуючи падіння вже третю сесію поспіль, оскільки ослаблення конкуруючих рослинних олій чинило тиск на ціни.

    Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у травні на біржі деривативів Bursa Malaysia подешевшав на 24 рінггіти, або 0,57%, до 4181 рінггіту (924,39 долара США) до кінця торгів.

    Найактивніший договір Dalian на соєву олію впав на 1,44%, а договір на пальмову олію подешевшав на 1,85%. Ціни на соєву олію на Чиказькій товарній біржі зросли на 0,44%.

    На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

    7 та 8 березня в Куала-Лумпурі пройшла найбільша у світі конференція з пальмової олії, на яку дивляться та відвідують світові покупці, продавці, аналітики та урядовці.

    Ф’ючерси на малайзійську сиру пальмову олію складуть у середньому 3760 рінггітів за тонну в 2023 році порівняно з 4920 рінггітами в 2022 році через зниження цін на газойль, заявив у середу Джеймс Фрай, голова консалтингової компанії LMC International.

    Очікується, що малайзійська пальмова олія продаватиметься за ціною від 4000 до 5000 рінггітів (1106 доларів США) за тонну до серпня, оскільки амбітний мандат Індонезії на біодизельне паливо підтримуватиме дефіцит запасів у першій половині 2023 року.

    Ринок рослинних олій із середини 2023 року скорочуватиметься протягом року, оскільки попит на виробництво біодизелю в Індонезії зростає, а зростання виробництва пальмової олії сповільнилося.

    Індонезійська асоціація пальмової олії (GAPKI) заявила в середу, що експорт пальмової олії з Індонезії скоротиться в 2023 році, оскільки вона збільшує використання тропічної олії в біодизельному паливі, скорочуючи надлишки, доступні для продажу за кордон.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.