• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ситуація з виробництвом сої та кукурудзи в Аргентині набагато гірша, ніж спочатку передбачалося
    Опубликовано: 2023-03-23 14:40:53

    Ситуація з виробництвом сої та кукурудзи в Аргентині набагато гірша, ніж спочатку передбачалося

    Виробництво кукурудзи та сої мало відновитися в Південній Америці цього року після того, як минулого року посуха знищила врожай як у Бразилії, так і в Аргентині, але ситуація в Аргентині виявилася набагато гіршою, обмежуючи відновлення обмежених світових запасів.

    За оцінкою Міністерства сільського господарства США, майбутній урожай сої в Аргентині в 2022–2023 роках становитиме лише 33 мільйони тонн, а не 41 мільйон тонн, як передбачалося минулого місяця, що значно нижче за середній торговий прогноз у 36,65 мільйона. Це майже 20% зниження є найбільшим щомісячним зниження для аргентинської сої з 2009 року, а можливо, і взагалі.

    Міністерство сільського господарства США скоротило врожай кукурудзи в Аргентині з 47 мільйонів минулого місяця до 40 мільйонів тонн, що нижче за прогноз торгівлі в 43,4 мільйона. Аргентина є провідним експортером соєвих продуктів та великим експортером кукурудзи, але вона переживає найсильнішу посуху за останні шістдесят років.

    Є ймовірність, що врожаї скоротяться ще більше, оскільки у короткострокових прогнозах зберігається спекотна та суха погода. На даний момент оцінка врожаю сої в Аргентині, проведена Міністерством сільського господарства США, на 35% нижча за початкову оцінку агентства в 51 мільйон тонн.

    Кількість кукурудзи в Аргентині, за оцінкою Міністерства сільського господарства США, буде на 27%, порівняно з початковим прогнозом.

    Площа посівів під соєю в Аргентині зараз трохи менша, ніж у 2009 році, але посівні площі під кукурудзою з тих пір збільшилися більш ніж удвічі.

    2022-23 маркетинговий рік спочатку мав ознаменуватися значним відновленням виробництва кукурудзи та сої в Південній Америці, але втрати Аргентини змінили ситуацію, особливо щодо кукурудзи. Загалом Бразилія та Аргентина у 2022–2023 маркетинговому році збираються виробити на 0,5 млн тонн (0,3%) кукурудзи менше порівняно з попереднім роком.

    Урожай меншого виробника кукурудзи Парагваю також впаде в 2022-2023 роках до 4,8 млн. тонн з 5,5 млн. тонн минулого року, всупереч початковим очікуванням збільшення.

    Трейдери кукурудзи також повинні стежити за Бразилією, оскільки її рекордний прогноз урожаю в 125 мільйонів тонн перебуває під загрозою через пізній посів другого врожаю.

    Очікується, що американські соєві боби перевершать торішній урожай, але меншою мірою, ніж спочатку передбачалося. Прив’язка USDA об’єднала виробництво в 2022-23 роках в Аргентині, Бразилії та Парагваї на рівні 196 мільйонів тонн, що на 18 мільйонів (10%) більше, ніж минулого року, хоча спочатку планувалося додати 32 мільйони тонн (18%) цього року .

    Урожай сої в трьох країнах буде трохи вищим за попередній максимум у 195,3 млн, встановлений у 2020–2021 роках.

    Але, незважаючи на зростання виробництва сої в Південній Америці у річному обчисленні, останні оцінки Міністерства сільського господарства США припускають, що у 2022–2023 роках світова питома вага сої становитиме 18,5% порівняно з 19,2% у попередньому році.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.